HistoriekIn het jaar 1978 werd onze club onder de naam Dog Training Center Ronse - Renaix opgericht door enkele personen die de club onmiddelijk aansloten bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hurbertus waar we deel uitmaken van de sectie 4b.

Van bij de start werd het officiële gehoorzaamheidsprogramma voor alle honden gevolgd, iets later kwamen de agility lessen erbij en nog wat later mochten we met de fly-ball toestellen experimenteren. In een recent verleden werd ook een afdeling schoonheid opgericht.

Van in de beginjaren worden de lessen gegeven door gebrevetteerde instructeurs, die ons klaarstomen voor het behalen van het officiële gehoorzaamheidsbrevet. Na de les kan u natuurlijk terecht in ons clubhuis om er de doorstane emoties door te spoelen en om er gezellig na te praten.

Gedurende meer van 40 jaar veranderde het één en het ander op en rond het terrein. Ik denk aan de eerste kantine die in een autobus ondergebracht was, de paardenstal die dienst deed als toiletten... Ondertussen blijft er van deze oorspronkelijke infrastructuur weining of niets meer over, en ruimde deze plaats voor nieuwe toiletten, een nieuwe kantine, tuinhuis, hondenhokken, een parking en zoveel meer.

Ondertussen zijn we al meer dan 40 jaar present in het wedstrijdcircuit waarin we van in de beginjaren ons mannetje staan. Natuurlijk organiseren we ieder jaar onze nationale gehoorzaamheidswedstrijd en dit de voorlaaste zondag van de maand maart.